Waarom wandelde Vincent van Gogh naar Korsele?

70,00        2 u.        Wandeling      
  Horebeke

Korsele is het resultaat van een ongemeen boeiende geschiedenis. Het is de enige protestantse plattelandsenclave in Vlaanderen, ontstaan uit de godsdienstoorlogen in de 16de eeuw, die resulteerden in de scheiding tussen de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden.

In 1879 trok een dolende Vincent van Gogh, de pas veel later wereldberoemd geworden schilder, aan de bel van de pastorie van Korsele (Horebeke). Vincent zag er ongetwijfeld verfomfaaid uit na een lange voettocht vanuit de Borinage, waar hij tussen de kompels leefde.

Waarom wou hij op nog altijd een van de meest bucolische plekjes van de Vlaamse Ardennen hier dominee Pieterszen ontmoeten?

Na een korte historische omkadering, een wandeling rond een breed gesticulerende treurbeuk en een bezoek aan de protestantse kerk krijg je een verbazingwekkend antwoord op die vraag.

Alleen of met een gids kan je daarna nog enkele kilometers (2 uur) wandelen over smalle wegen langs een kunstparcours uitgewerkt door kunstenaar Johan Tahon.


70,00

Verhaal van de gids over het protestantisme, de geuzenhoek en van Gogh + bezoek aan kerkhof en museum + oude en nieuwe kerk: ongeveer 2 uur. Prijs: 70 uur per groep van max. zowat 25 mensen + 3 euro pp voor toegang tot oude en nieuwe kerk.

De wandeling van zowat 4 km (2 uur) langs een 5-tal kunstwerken kan ook individueel worden afgelegd met behulp van de erfgoedapp. Met gids betaal je 70 euro voor een groep van max. zowat 25 personen.  Tijdsduur: 2 u.
  Wandeling
  Horebeke


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.