Wie niet wit wil worden, moet uit de molen blijven

70,00        2 u.        Wandeling      
  Herzele

Op een schuddende windmolen uit de 17de eeuw luister je naar de geschiedenis van dit ambachtelijk Vlaams erfgoed, beleef je het vakmanschap van de molenaar en verneem je hoe die aan de kwalijke reputatie van dief en vrouwenverleider kwam.

In en rond de rosmolen kan je heerlijk picknicken. Op verzoek kan een streekbiertje, een frisdrankje of zelfs een pannenkoekje worden geserveerd. In het kader van een teambuilding of een daguitstap met vrienden of familie kan ook een bakdemo worden georganiseerd met de oven in de rosmolen.

We kunnen daarna een wandeling maken doorheen het lieflijke dorp naar de opgeknapte ruïnes van een middeleeuwse waterburcht. Een rondleiding en een degustatie in een familiebrouwerij kunnen eveneens worden ingelast. Met een wandeling naar het kasteel en de visvijver van de familie du Parc kan je de namiddag nog boeiender maken. 

De gids, die tegelijk molenaar is, beschrijft de oeroude feodale en economische link tussen kasteelheer, molenaar en brouwer en vertelt onderweg verhalen over de prominente plaats die de molen eeuwenlang innam in onze maatschappij, in liedjes, op schilderijen, in volksgebruiken...


70,00
  Tijdsduur: 2 u.
  Wandeling
  Herzele


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.