Geraardsbergen: Manneke Pis, muur en mattentaarten

70,00        2 u.        Wandeling      
  Geraardsbergen

Geraardsbergen is zonder enige twijfel de indrukwekkendste stad van de Vlaamse Ardennen. Zij kreeg bovendien als eerste Vlaamse stede een stadskeure, al in 1068.

We verzamelen in het toeristisch infokantoor De Permanensje tussen de vele aangeklede Manneke-Pisbeeldjes. Op de Markt bewonderen we de echte, meestal naakte. We blijven uiteraard op een veilige afstand.

Tijdens een wandeling in de benedenstad stappen we binnen in de kleurrijke Bartholomeuskerk en het neogotische stadhuis. We zoeken een gelegenheid om een mattentaart te degusteren of Chantillykant te bewonderen.

Doorheen middeleeuwse steegjes, langs de overblijfselen van de Sint-Adrianusabdij en een oude verdedigingstoren op de Vesten klimmen we naar boven. Op het hoogste punt van het Gruppelopark krijgen we de zegen van ons heer aan een beeld met Rio de Janeiro-ambities.

We strompelen over de kasseien van de mythische Muur naar de kapel op de Oudenberg. We prikkelen jouw fantasie met verhalen over druïden, historische stoeten, krakelingen en tonnekensbranden. Als je daana even om je eigen as draait, waan je je in een baan om de aarde.

Voor wie aan de kuiten wil ondervinden hoe zwaar de beklimming van de Muur is, zetten we graag een fiets klaar aan taverne ’t Hemelrijck. We kunnen ook een langere fietstocht bedenken doorheen de vallei van de Dender.

We tippen graag charmante cafés en restaurants.

Praktisch: 35 euro/uur/gids/20 personen.


70,00

Begeleiding door een gids van Vlaamse Ardennen Extra: 35 euro/uur

Maximumaantal deelnemers per gids: 20  Tijdsduur: 2 u.
  Wandeling
  Geraardsbergen


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.