Koers en cultuur: In het wiel van de flandriens

140,00        4 u.        Busrit      
  Oudenaarde, Kluisbergen, Maarkedal, Ronse

Samen met het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde werkten de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra enkele overheerlijke arrangementen uit. De focus van deze busuitstapjes ligt op zowel de koers als het erfgoed. Deze busuitstapjes kunnen natuurlijk worden gecombineerd met een terrasje, een lunch of een diner.

 

We strelen de voet van de Koppenberg en de kop van de Patersberg, schudden over de oude Kwaremont en de Taaienberg en slalommen over spaghettistraatjes en legendarische kasseistroken, tussen beekvalleien en getuigenheuvels. Onderweg vertellen we straffe verhalen over de vloek van Ronse, de mythe van de bult van Melden, koersen volgens Briek Schotte, het calorieverbruik van Cancellara…. In de Ronde van Vlaanderenstraat brengen we een eerbetoon aan de helden van de fiets en aan Karel van Wijnendaele, die de Vlaming leerde lezen…over de koers.

 

Onze drinkbussen kunnen we vullen met drankjes en snoepjes erkend als streekproducten.

Deze busrit kan worden gecombineerd met een stadswandeling in Oudenaarde of Geraardsbergen, een rondleiding in het stadhuis van Oudenaarde (wandtapijten, zilver), een bezoek aan de uitzonderlijk mooie crypte van Ronse, een biergondische proeverij, de stilte van de geuzenhoek in Korsele, een retabel in Hemelveerdegem, een kartuizersite in Lierde, waterkersbedjes in Roborst, een jeneverstokerij, een babbel met een witbestoven molenaar, de archeologische site van Ename, een mosterdfabriekje, een kruidenkwekerij, het monasterium Mariakluizen in Zegelsem…

 

Je krijgt van ons zelfs een zakdoekje als je bij het afscheid een traantje moet wegpinken.


140,00

Prijs gids op de bus: 35 euro/uur  Tijdsduur: 4 u.
  Busrit
  Oudenaarde, Kluisbergen, Maarkedal, Ronse


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.