Wandel in en rond het mooiste kasteel van de Vlaamse Ardennen

70,00        2 u.        Wandeling      
  Zottegem

Het kasteel van Leeuwergem is het mooiste (rococo)kasteel van de Vlaamse Ardennen. Ooit verbleef hier Lodewijk XVIII. Koning Boudewijn en koningin Fabiola liepen zelfs even binnen. We slenteren samen met de baron langs de salons op de benedenverdieping, schitterend ingericht in de stijl van Lodewijk XV met Japanse vazen, Chinees behangpapier, buffetkasten...

In het oogstrelende Frans-Engelse park bewonderen we het unieke openlucht-lovertheater, waar kasteelbewoners en mensen uit de buurt ooit onder andere naar een opvoering van het ballet van de Muntschouwburg keken.

We kunnen ook een wandeling maken rondom het kasteel. Je komt dan terecht in een oase van rust. Voor jou opent zich een eeuwenoud samenspel van mens en natuur: het landschap geboetseerd door de mens met de natuur als actieve medespeler. Een enorme verscheidenheid ontplooit zich: beukendreven en bos, houtkanten en hagen, vijvers, besloten weilanden en open landschappen.

Dat samenspel tussen het kasteel, neerhof, wind- en watermolen met de omgeving gaat vandaag door. Natuur en landschap krijgen meer veerkracht door de samenwerking van bosbouwer en boer, natuurbeschermer en landschapsarchitect.

Ga mee met ons op stap. Geniet van een stevige wandeling in een eeuwenoud decor, snuif de gezonde lucht op, voel de bomen en hoor de geluiden van de natuur.

Prijzen:

gids: 70 euro/2uur/max. zowat 20 personen

kasteel: 9 euro pp

park: 5 euro pp.


70,00

Duur: 2 uur

Begeleiding gids Vlaamse Ardennen Extra: 70 euro

Groep van max. 20 personen/gids  Tijdsduur: 2 u.
  Wandeling
  Zottegem


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.