Koers en cultuur: Onbekend wordt bemind

  Busrit      
  Oudenaarde, Kruisem

Samen met het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde werkten de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra enkele overheerlijke arrangementen uit. De focus van deze busuitstapjes ligt op zowel de koers als het erfgoed. Deze busuitstapjes kunnen natuurlijk worden gecombineerd met een terrasje, een lunch of een diner.

 

De streek tussen Oudenaarde en de grens met de provincie West-Vlaanderen raakte wat vergeten sinds de coureurs niet langer vanuit Brugge maar wel vanuit Antwerpen de Vlaamse Ardennen bestormen. Toch worden ook hier al uw zintuigen geprikkeld. Over kasseien waar al veel oudere flandriens hun kunstgebit verloren en over kouters waar windmolens het landschap verlevendigen, hobbelen we naar Kruisem. Ze zitten daar met een ei. We flaneren met de bus langs enkele fonkelende kastelen.

 

Onze drinkbussen kunnen we vullen met drankjes en snoepjes erkend als streekproducten.

Deze busrit kan worden gecombineerd met een stadswandeling in Oudenaarde of Geraardsbergen, een rondleiding in het stadhuis van Oudenaarde (wandtapijten, zilver), een bezoek aan de uitzonderlijk mooie crypte van Ronse, een biergondische proeverij, de stilte van de geuzenhoek in Korsele, een retabel in Hemelveerdegem, een kartuizersite in Lierde, waterkersbedjes in Roborst, een jeneverstokerij, een babbel met een witbestoven molenaar, de archeologische site van Ename, een mosterdfabriekje, een kruidenkwekerij, het monasterium Mariakluizen in Zegelsem…

 

Je krijgt van ons zelfs een zakdoekje als je bij het afscheid een traantje moet wegpinken.


Prijs gids op de bus: 35 euro/uur  Busrit
  Oudenaarde, Kruisem


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.