Koers en cultuur: Toeren langs en rond de slingerende Zwalm

  Busrit      
  Zwalm

Samen met het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde werkten de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra enkele overheerlijke arrangementen uit. De focus van deze busuitstapjes ligt op zowel de koers als het erfgoed. Deze busuitstapjes kunnen natuurlijk worden gecombineerd met een terrasje, een lunch of een diner.

 

Vele dorpjes in de Zwalmstreek dragen appetijtelijke namen: Dikkele, Rozebeke, Dikkelvenne, Hundelgem, Sint-Blasius-Boekel, Roborst… Het is een regio waarin de lieflijke Zwalm zich amoureus verstrengelt met een mijnwerkerspad waarover ooit een fosttreintje tufte en met een Romeinse heerweg, die ooit Velzeke met Bavay verbond en nu coureurs martelt. Allicht ontdek je plekken waar fragmenten uit “Allez Freddy” en “De Ronde” werden gedraaid. Ook geuzen en kluizenaars zullen jouw groep hier zeer gastvrij ontvangen. Over de Haaghoek, een bucolische kinderkopjesstrook, dokkeren we naar het kasseidorp Zegelsem, waar ooit Herman Teirlinck over Maria Speermalie schreef en nu Marijn Devalck geniet van Vlaanderens mooiste landschap.

 

Onze drinkbussen kunnen we vullen met drankjes en snoepjes erkend als streekproducten.

Deze busrit kan worden gecombineerd met een stadswandeling in Oudenaarde of Geraardsbergen, een rondleiding in het stadhuis van Oudenaarde (wandtapijten, zilver), een bezoek aan de uitzonderlijk mooie crypte van Ronse, een biergondische proeverij, de stilte van de geuzenhoek in Korsele, een retabel in Hemelveerdegem, een kartuizersite in Lierde, waterkersbedjes in Roborst, een jeneverstokerij, een babbel met een witbestoven molenaar, de archeologische site van Ename, een mosterdfabriekje, een kruidenkwekerij, het monasterium Mariakluizen in Zegelsem…

 

Je krijgt van ons zelfs een zakdoekje als je bij het afscheid een traantje moet wegpinken.


Prijs gids op de bus: 30 euro/uur  Busrit
  Zwalm


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.