Koers en cultuur: Onder gemekker, lichtjes beneveld of in stijl naar de mythische Muur

  Busrit      
  Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, Geraardsbergen

Samen met het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde werkten de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra enkele overheerlijke arrangementen uit. De focus van deze busuitstapjes ligt op zowel de koers als het erfgoed. Deze busuitstapjes kunnen natuurlijk worden gecombineerd met een terrasje, een lunch of een diner.

 

In de tweede helft van de 7de eeuw eindigde de stevige wandeling van de heilige Livinus in Sint-Lievens-Houtem. Volgens een zeer betrouwbare legende droeg hij onder zijn arm zijn eigen hoofd, dat vele kilometers eerder door heidenen was afgehakt. Lamoraal van Egmont onderging bijna duizend jaar later hetzelfde lot, met meer voorbedachte rade weliswaar. Deze graaf verwierf in Zottegem een kasteel en kreeg er uiteindelijk zijn graf. De namen van deze beide heerschappen prijken nu op bieretiketten. Die en vele andere histories vertellen we op weg naar de oudste stad in de regio: Geraardsbergen. We blijven daar wel op veilige afstand van Manneke Pis.

 

Onze drinkbussen kunnen we vullen met drankjes en snoepjes erkend als streekproducten.

Deze busrit kan worden gecombineerd met een stadswandeling in Oudenaarde of Geraardsbergen, een rondleiding in het stadhuis van Oudenaarde (wandtapijten, zilver), een bezoek aan de uitzonderlijk mooie crypte van Ronse, een biergondische proeverij, de stilte van de geuzenhoek in Korsele, een retabel in Hemelveerdegem, een kartuizersite in Lierde, waterkersbedjes in Roborst, een jeneverstokerij, een babbel met een witbestoven molenaar, de archeologische site van Ename, een mosterdfabriekje, een kruidenkwekerij, het monasterium Mariakluizen in Zegelsem…

 

Je krijgt van ons zelfs een zakdoekje als je bij het afscheid een traantje moet wegpinken.


Prijs gids op de bus: 30 euro/uur  Busrit
  Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, Geraardsbergen


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.