Van Sint-Livinus tot Manneke Pis

280,00        8 u.        Busrit      
  Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Zottegem, Lierde, Geraardsbergen

Bij het eeuwenoude praalgraf van Livinus in de kerk van Sint-Lievens-Houtem vertellen we de legende van de heilige die al in de 7de eeuw een gezonde wandeling doorheen de Vlaamse Ardennen maakte met… zijn hoofd onder de arm. Net voor zijn feestdag vindt hier de grootste jaarmarkt van Vlaanderen plaats.

We kunnen in de buurt de biogeitenboerderij De Volle Maan bezoeken of proeven van de jenever van de landbouwstokerij Van Damme.

In het park van het verbluffende rococokasteel van Leeuwergem treffen we een bijzonder lovertheater aan, waar de adel in de 18de en 19de eeuw op een beschaafde manier de tijd spendeerde. Slenteren doorheen de weelderig aangeklede salons van het kasteel in aanwezigheid van de baron bezorgt je ongetwijfeld een wauw-gevoel.

In Herzele kunnen we een unieke combinatie van ros- en windmolen beleven. Als er voldoende wind is, mag je zelf een zakje graan tussen de molenstenen ritselen. Na een rondleiding in een familiebrouwerij, op een fraai dorpsplein of in de schaduw van een middeleeuwse donjon drinken we een “Gouden Arend” of “Buffalo” als aperitief.

Stijlvol lunchen tegen een zeer schappelijke prijs kan in het kasteel van Breivelde. Een wandeling rond de spiegelvijver en tussen een boeiende diversiteit van bomen is nog meer dan een digestiefje bevorderend voor de spijsvertering.

In Hemelveerdegem, een dorpje dat in menig Vlaamse film figurant mag spelen, ontrafelen we het meesterlijke, 16de-eeuwse Sint-Jansretabel. In Sint-Martens-Lierde lopen we binnen in het rococokerkje dat vroeger deel uitmaakte van een kartuizerklooster. Het is er nog bijna even stil als een paar eeuwen geleden. Klinken met een glaasje kartuizerlikeur doen we dan ook heel zachtjes.

In Geraardsbergen stelen de 3 M’s – Muur, Manneke Pis en Mattentaart – terecht de show, maar ook de zwarte Chantillykant, de sigaren en de “stekskes” mogen wat ons betreft mee op het podium.

Met een Giesbaargs Muurken of een Ghulden Cop proosten we op een ongetwijfeld geslaagde kennismaking met de Vlaamse Ardennen.

Praktisch: dit programma wordt met plezier aan jouw wensen aangepast. Op de door jou gereserveerde bus betaal je 35 euro/uur aan de gids.


280,00
  Tijdsduur: 8 u.
  Busrit
  Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Zottegem, Lierde, Geraardsbergen


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.