Kasteel en domein de Ghellinck in Wortegem-Petegem

85,00        2.5 u.        Wandeling      
  Wortegem-Petegem

Domein de Ghellinck is een vergeten parel in onze Vlaamse Ardennen. Verborgen in het groen, gelegen aan de oevers van de Schelde, rij je er zo aan voorbij.

Een medewerker van het gidsencollectief de Ghellinck leidt je op een onderhoudende manier door de rijke geschiedenis van deze voormalige kasteelsite. Je krijgt verborgen plekjes te zien en verneemt anekdotes over het domein en de mensen die er gewoond en gewerkt hebben. In de Bibliotheca Elseghemensis verdwaal je in het verhaal van een herboren boekenverzameling.

Je hebt vooral belangstelling voor fauna en flora in de landschapstuin, je wil meer vernemen over de adellijke familie de Ghellinck, je wil neuzen in de ruime collectie boeken, … het kan allemaal. In de traditie van de vertellers nemen de gidsen je mee op een onvergetelijke reis in het verleden.

De lange versie bestaat uit de korte, aangevuld met een rondleiding door het domein, via de kalkschuur, de ommuurde groentetuin, de Engelse landschapstuin, de platanendreef, de vijver, de restanten van het kasteel.

Duur: zowat 2,5 uur. Prijs: 85 euro.


85,00
  Tijdsduur: 2.5 u.
  Wandeling
  Wortegem-Petegem


Stuur ons een vraag over dit aanbod...

Vul hier jouw naam in

Vul hier jouw onderwerp in

Vul hier jouw boodschap in

 

Klik hieronder op 'Ik ben geen robot' en daarna klik je op 'Verzenden'.

Jouw bericht is succesvol verstuurd.

Sorry, er is een fout opgetreden.